Theatermaker

Kathlyn schrijft, musiceert en maakt theater. Ze werkt het liefst vanuit interviews (eigenlijk gewoon gesprekken) met ervaringsdeskundigen, experts of met jan en alleman. Die vertaalt ze naar dialogen, gedichten en muziek. Ze interviewde West-Vlaamse ouderen voor Vaste Grond, boeren en marktkramers voor Foodchainz, gelovigen voor God in de Nacht en vreemden voor Medemens. Voor Een Aardig Sprookje voerde gesprekken met kinderen volgens Latours Het Parlement der Dingen. Hiermee wil ze de lijn tussen fictie en werkelijkheid bewandelen. Volgens haar is verwondering nodig om de werkelijkheid te verdragen en draagt de werkelijkheid de sleutel tot de meest wonderlijke, rauwe poëzie. Ze studeert de master Journalistiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam om haar kennis en vaardigheden van documentair en journalistiek werk verder te ontwikkelen.

Foodchainz | Markttheater

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen. Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering?

FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, te zien op de markten van Amsterdam

Meer info op www.markttheater.nl

Vaste Grond | solovoorstelling

Een poging al eens terug te blikken op het leven waar ik pas net aan begin…

“Op basis van interviews met de bewoners van een woonzorgcentrum in Brugge maakte Wuyts een liefdevolle, intieme vertelling” –Via Rudolphi
WINNAAR HET DEBUUT 2019

“Een lieve, muzikale collage van verhalen, over terugkijken op een lang leven, die ene misstap of dat verloren geluk. ” – de Volkskrant ★★★★

meer info, achtergrond en pers
Een Aardig Sprookje (7+) | Theater Decibel

Deze intieme familievoorstelling legt de complexe milieuproblematiek op liefdevolle wijze uit aan de hand van een wervelend verhaal over de kracht van de natuur.

Neem contact op om een schoolvoorstelling te boeken bij jou op school! theaterdecibel@hetnet.nl

concept / regie: Mirjam Veldhuijzen Van Zanten
tekst / spel: Kathlyn Wuyts
decor/kostuum: Sergio Cruz en Esther Veldhuijzen van Zanten

God in de Nacht | ism Momo samwel, Karavaan & cafe theaterfestival

Op zoek naar troost in een mix van een misviering en een dancefeest.

Samen met actrice & theatermaker Momo Samwel
Coproductie Karavaan & Café Theater Festival

meer info…

we mogen elkaar wel nog schrijven | brievenproject tijdens corona lockdown

Beste Medemens,
We mogen elkaar niet meer toevallig op straat tegenkomen en een babbeltje slaan, maar we mogen elkaar wel nog schrijven, denk ik. Dus bij deze:
Hoe gaat het met je?

“ANONIEME BRIEFSCHRIJVER ROEPT VOORBIJGANGERS OP OM GEDACHTEN TE DELEN” – Krant van West-Vlaanderen

Lees hier alle verzamelde brieven …

Van alle tijden? | Expositie iN Opdracht van Volkskundemuseum Brugge

Musea Brugge bracht Brugse leerlingen samen met bewoners van drie woonzorgcentra voor een uniek erfgoedproject. Samen met de leerlingen bundelden de bewoners herinneringen die zij willen doorgeven aan volgende generaties tot de mini-expo ‘Van alle tijden’.

Het project mondde uit in een interactieve installatie in het Volkskundemuseum waar jong en oud levensverhalen konden ontdekken en met elkaar delen.

Concept, begeleiding en afwerking door Sara Claes, Geert Souvereyns en Kathlyn Wuyts

Van boer tot bord | Audiokaart ism. Het markttheater

In een poging zich te verbinden met de oorsprong van hun voedsel, reizen twee stedelijke kunstenaars naar de thuisgronden van boeren, wildplukkers en consumenten. Van Boer tot Bord is een auditief labyrint vol geuren, smaken, bijzondere verhalen, sketches en liedjes

Door Max van der Wal (sonoloog/beeldend kunstenaar) en Kathlyn Wuyts

Meer info op www.markttheater.nl

Medemens solovoorstelling

Makersdebuut in 2017, gebaseerd op gesprekken met mensen op straat in Amsterdam rond met de vraag “Wat is jouw verhaal?”