Tell me a story – Eigen werk

THIS IS hOURS 2016

img_20161028_150034-e1535581274684.jpg

Beste vreemdeling,

Mijn naam is Kathlyn en ik verzamel verhalen.


Ik ben een tweedejaars student op een theaterschool waar er van me verwacht wordt dat ik theater maak over de wereld waarin ik leef en over de mensen rondom mij.
Die wereld waar ik elke ochtend doorheen fiets om naar school te gaan. Die mensen die ik elke avond tegenkom wanneer ik door de supermarkt loop en elk weekend wanneer zij net als mij door de straten en parken van Amsterdam slenteren.
Maar elke weekdag, van negen uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds sluit ik mezelf, samen met mijn klasgenoten op in kleine lokalen zonder echt te hebben geluisterd naar wat al die mensen te vertellen hebben.


Daarom verzamel ik verhalen.
Omdat ik denk dat elk van jullie een verhaal heeft dat verteld moet worden.
En omdat ik hoop dat jullie verhalen mijn beperkte kennis over jullie, de mensen die in die wereld leven waarover ik denk iets te willen vertellen, wat kunnen verrijken.

Vertel me over wat je deze ochtend gedaan hebt toen je opstond, of over een inzicht dat jouw leven totaal veranderd heeft, of over iets waar je spijt van hebt of over iemand van wie je houdt, of over het weer, over een performance die je net zag, of een verhaal dat je moeder je vertelde toen je klein was of gewoon een willekeurige gedachte die in je opkwam toen je op de wc zat.


Misschien is het pagina’s lang. Of maar een paar woorden.
Neem rustig de tijd en schrijf jouw verhaal op.
Of verzin er één.

En laat het achter in de brievenbus.

Nog een fijne dag!
Kathlyn

*This is hOURS was een jaarlijks festival op de Academie van Theater en Dans. 24 uur lang stonden alle deuren van het schoolgebouw open voor publiek. In alle hoeken kwamen zij studenten en hun werk tegen. Overal werd theater gemaakt en werden allerhande projecten opgezet. Dit festival ging door in de jaren 2014, 2015 en 2016.