Actrice en theatermaakster Kathlyn Wuyts werd geboren op 4 oktober 1997 in Bangkok, Thailand. Ze groeide op in België, in het pittoreske Brugge.

Nadat ze van de middelbare school afstudeerde met een diploma wetenschappen-wiskunde, verhuisde ze naar Amsterdam om aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie te studeren. In 2019 studeert ze af.

Ze liep stage in de voorstelling Thuislozen van Theater Utrecht in coproductie met Adelheid&Zina, bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling Zwart Water, geregisseerd door Eline Arbo en bij Theatergroep Witte Raaf in de kindervoorstelling Muze.

Haar eigen werk baseert ze steeds op persoonlijke verhalen van anderen, die ze verzamelt via interviews, gesprekken of briefwisselingen. Ze gaat daarmee op zoek naar wat mensen met elkaar verbindt en welke ervaringen, gevoelens, ideeën ze met elkaar gemeen hebben -of net helemaal niet. Ze hoopt dat mensen op deze manier ook actief kunnen deelnemen aan, onderdeel zijn van en hun eigen stem bepalen in haar werk.
Ze tracht met haar werk de schoonheid van het alledaagse te belichten. Daarom speelt ze graag met de raakvlakken tussen verveling en verwondering, werkelijkheid en fantasie.

Ze maakt binnenkort een nieuwe solovoorstelling getiteld Vaste Grond in samenwerking met Brugs verzorgingshuis Regina Coeli.

Download hier Kathlyns CV