Untitled 4

Mijn naam is Kathlyn Wuyts.

In 1997 werd ik geboren in Bangkok, Thailand. Ik groeide op in België, in het pittoreske Brugge. Daar volgde ik mijn eerste ballet- en pianolessen en speelde ik mee in voorstellingen van locale amateurgezelschappen.

Nadat ik van de middelbare school afstudeerde met een diploma wetenschappen-wiskunde, verhuisde ik naar Amsterdam. Daar studeer ik aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In juni 2019 studeer ik af als actrice en theatermaakster.

In mijn eigen werk probeer ik altijd eerst zo veel mogelijk persoonlijke verhalen van mensen te verzamelen. Ik vind dat, als ik theater wil maken over “de wereld”, dat ik daarvoor bij die wereld te rade moet gaan. De mensen die die wereld bewonen moet kunnen deelnemen aan- en hun eigen stem mede bepalen in mijn werk.
Daarbij geloof ik dat er een enorme schoonheid schuilt in het alledaagse. Daarom zoek ik steeds de raakvlakken tussen verveling en verwondering, realiteit en fantasie.

Op dit moment maak ik een voorstelling over wat het betekend om je ergens “thuis” te voelen. Hiervoor ben ik interviews aan het afnemen van jongeren in Amsterdam en van de bejaarde bewoners van Regina Coeli, een rusthuis in Brugge.

In maart speel ik bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling “Zwart Water”, geregisseerd door Eline Arbo.

Download hier mijn CV