Actrice en theatermaakster Kathlyn Wuyts werd geboren op 4 oktober 1997 in Bangkok, Thailand. Ze groeide op in België, in het pittoreske Brugge. Nadat ze van de middelbare school afstudeerde met een diploma wetenschappen-wiskunde, verhuisde ze naar Amsterdam om aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie te studeren. Juni 2019 studeerde ze af.

Ze liep stage in de voorstelling Thuislozen van Theater Utrecht in coproductie met Adelheid&Zina, bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling Zwart Water, geregisseerd door Eline Arbo en bij Theatergroep Witte Raaf in de kindervoorstelling Muze.

Ze maakte ook reeds twee solovoorstellingen: Medemens en Vaste Grond. Voor beide voorstellingen verzamelde ze op voorhand verhalen via interviews, gesprekken of briefwisselingen. Op basis daarvan schreef ze vervolgens alle teksten en muziek.
Door verhalen te verzamelen probeert ze zo veel mogelijk mensen actief bij haar werk te betrekken en hun eigen stem te laten bepalen in de verhalen die ze aan haar publiek overdraagt. Ze gaat in haar werk op zoek naar wat mensen met elkaar verbindt en welke ervaringen, gevoelens en ideeën ze met elkaar gemeen hebben –of net helemaal niet. Ze belicht graag de schoonheid van het alledaagse en speelt met de raakvlakken tussen verveling en verwondering, werkelijkheid en fantasie.

Download hier Kathlyns CV