Actrice en theatermaakster Kathlyn Wuyts werd geboren op 4 oktober 1997 in Bangkok, Thailand. Ze groeide op in België, in het pittoreske Brugge. Nadat ze van de middelbare school afstudeerde met een diploma wetenschappen-wiskunde, verhuisde ze naar Amsterdam om aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie te studeren. Juni 2019 studeerde ze af.

Ze liep stage in de voorstelling Thuislozen van Theater Utrecht in coproductie met Adelheid&Zina en bij Theatergroep Witte Raaf in de kindervoorstelling Muze.
In 2019 speelde ze bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling Zwart Water, geregisseerd door Eline Arbo .

Ze maakte ook reeds twee solovoorstellingen: Medemens en Vaste Grond. Voor beide voorstellingen verzamelde ze op voorhand verhalen via interviews, gesprekken of briefwisselingen. Op basis daarvan schreef ze vervolgens alle teksten en muziek.
Door verhalen te verzamelen probeert ze zo veel mogelijk mensen actief bij haar werk te betrekken en hun eigen stem te laten bepalen in de verhalen die ze aan haar publiek overdraagt. Ze gaat in haar werk op zoek naar wat mensen met elkaar verbindt en welke ervaringen, gevoelens en ideeën ze met elkaar gemeen hebben –of net helemaal niet. Ze belicht graag de schoonheid van het alledaagse en speelt met de raakvlakken tussen verveling en verwondering, werkelijkheid en fantasie.

Ze maakte samen met Momo Samwel de voorstelling God in de Nacht voor de Winterkaravaan 2019 in Alkmaar. Deze zal in een nieuwe versie nog te zien zijn op het Café Theaterfestival in Utrecht.

Samen met Mirjam Veldhuijzen van Zanten van Theater Decibel werkt ze aan de kindervoorstelling over klimaatproblematiek Een Onaardig Sprookje. Deze zal op het Delft Fringe Festival spelen in juni 2020.

Aankomende zomer zal ze met het makersensemble van het Markttheater een voorstelling maken over de perverse, meerlagige achtergrond van ons voedsel.

Komende jaren zal ze samenwerken met het Musea Brugge. In het najaar van 2020 start ze daar het project Van alle Tijden? (werktitel) gebaseerd op de intergenerationele dialoog tussen middelbare schoolstudenten en bejaarden. Deze zal in 2021 uitmonden in een interactieve tentoonstelling in het Volkskundemuseum